ZANGERS

Lieve van Tuijl

MEZZO-SOPRAAN

Lieve is theatermaker, regisseur, actrice, schrijfster en zangeres. Deze mix van vakdisciplines en talenten leidde in 2015 tot het oprichten van haar eigen theateratelier in ’s-Hertogenbosch, waar ze lessen geeft, voorstellingen maakt met spelersgroep Lieve Lust en leiding geeft aan een muziektheaterensemble.

“Mijn ontwikkeling als zangeres begon pas echt toen ik Frans van Hoek ontmoette in 2005. Zijn muziek voelde als thuiskomen. Via zijn liederen ben ik gaan zingen in Renaissance- en Barokke stijl, aangevuld met volksmuziek, close-harmony en jazz op Van Hoekiaanse wijze. Op die manier heb ik me geschoold tot de zangeres die ik nu ben.”   

Naast haar atelier in Den Bosch is Lieve veelgevraagd regisseur en trainer op het gebied van muziektheater en podiumpresentatie.

info: www.lievevantuijl.nl

Ien Bouwmans

SOPRAAN

Ien is zangeres, zangpedagoge en koordirigent. Na haar zangstudie aan het Rotterdams Conservatorium startte zij haar zangschool Innervoice, eerst in Gouda en nu in Rosmalen.

Naast haar werk als soliste heeft Ien een voorliefde voor ensemblezang. Op zoek naar een geschikt ensemble om samen te kunnen zingen, werd ze in 2010 gegrepen door de muziek van Frans van Hoek.

“Ik wist dat ik mijn muzikale plek had gevonden toen ik een partituur van Frans in handen kreeg. Zijn composities zijn een ideaal samenspel van muziek, tekst, beeld en theater. Doorwrocht in hart en ziel en dat is waar het mij raakt.”

Ien heeft meerdere koren en vocale ensembles onder haar muzikale leiding en geeft naast zanglessen ook stem- en koorvormingscursussen.

info: www.ienbouwmans.com

Peter cornelissen

TENOR

Peter begon op zijn zevende jaar bij het Sacramentskoor in Breda en vervolgde zijn zangersleven via zeer uiteenlopende koren en ensembles. Gregoriaans, Renaissance, A capella soul, wereldlijke en kerkelijke muziek uit diverse eeuwen: het zit allemaal in zijn zangersrugzak.

“Daarom voel ik me zo thuis bij de muziek van Frans van Hoek. Zowel bij De Windh – waar ik ook repetitor was – als nu bij DRIEST: vocale diversiteit op hoog niveau!”

Naast zanger bij DRIEST is Peter dirigent van twee koren: Renaissancekoor Ensemble 21 en vrouwenensemble Måndag, waar hij zijn ervaring en passie voor samen zingen deelt. Daarnaast is hij verbonden aan verschillende Tilburgse verzorgingshuizen als pianist bij de zangactiviteiten.

Stuur me een e-mail: ppcornelissen@hotmail.com

Peter Ruiter

BAS-BARITON

Peer begon met zingen in schoolbandjes op de middelbare school. Zijn zangambities werden serieuzer toen hij Peggy Larson ontmoette, een autoriteit op het gebied van lichte muziek en jazz. Bij haar volgde hij zanglessen.

In de tachtiger jaren richtte hij zich voornamelijk op zijn acteursopleiding aan de Mime Academie in Amsterdam, maar daarna begonnen de stembanden weer te kriebelen. Oude muziek trok zijn belangstelling, in het bijzonder de polyfonie van de Renaissance en de vroege Barok.

“Zingen in een weefwerk van stemmen, waarbij iedere stem zijn eigen lijn zingt, is voor mij ultiem genieten. Dit plezier vind ik steeds terug in de werken van Frans van Hoek.”

Naast DRIEST zingt Peer ook in Capella Ducis, het oudemuziekkoor van ’s-Hertogenbosch.

Stuur me een e-mail: peter.ruiter@iae.nl